Nationale sterrenkijkdagen 2021

U dient zich voor deze activiteit in te schrijven via Agenda | Sterrenwacht (oglb.be).

Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn de plaatsen beperkt. U dient bij het binnenkomen in het gebouw het mondmasker te dragen en uw handen te ontsmetten. U dient ook in  in bezit te zijn van een Covid Safe Ticket. Bezoekers die dit niet kunnen voorleggen of een negatieve melding krijgen bij het scannen, worden niet toegelaten op het event.

Bij gunstige weersomstandigheden zullen we met onze telescopen waarnemen. Op het lijstje staan alvast Jupiter, Saturnus, de maan, de Ring- en Andromedanevel. Deze kijkdag wordt vooraf gegaan door een themavoorstelling: Reis door het heelal. Wij vragen u dan ook om aanwezig te zijn om 19u00. Indien u later komt kan u enkel aansluiten voor de waarneming op het dak en dat is vanaf 20u15. Het einde van deze kijkdag is voorzien om 22u30. Dit programma geldt zowel voor 12 als voor 13 november.

Slechtweerprogramma: Bij slechte weersomstandigheden voorzien we een vervangprogramma. Ook hier starten we om 19u00 met de themavoorstelling en gaan we daarna verder met een projectie op het dak en leggen we u de sterrenhemel uit. Ook laten we u dan onze telescopen zien. Het einde van dit scenario is voorzien om 21u30. Bij regen kunnen we niet op het dak en is het einde voorzien om 21u00. Voor lastminute updates volgt u best onze facebookpagina.

Praktisch: We verwachten u in De Steen op het eerste verdiep, lokaal 3. Kijk eens voor meer praktische informatie over kleding, lichthinder en consumptiemogelijkheden de pagina ‘Kijkdagen‘.