«

»

mei 22

Hoog, snel, ver en vooral een flinke doos plezier…

Afgelopen zaterdag konden we er eindelijk aan beginnen: de eerste workshop waterraketten bouwen en lanceren. En we mogen naar onze bescheiden mening van een succes spreken. Dit zowel inhoudelijk als de dolle pret die de kinderen hebben beleefd met het afschieten van hun eigenhandig gemaakte waterraket.

Maar alvorens er gebouwd kon worden, hadden we natuurlijk een flinke dosis educatie. Zo werd er door middel van een korte film gekeken naar en verteld over de geschiedenis van de raket. Ook gingen we dieper in over hoe zo een raket nu eigenlijk juist werkt en hoe ze ook veilig te lanceren. Dit alles werd gedaan met de nodige proefjes.

Daarna moest er dan worden gebouwd. Met de juiste tools gingen de kinderen aan de slag om zijn of haar gepersonaliseerde waterraket te maken. En het resultaat mocht er zijn.

Na een korte pauze werd het tijd om over te gaan tot de echte actie. Na een aarzelende start vloog de ene raket al verder en hoger dan de andere. Het water spatte in het rond, maar dat kon de kinderen niet deren. Beter nog, ze zochten de beste plaats op om toch maar zeker nat te worden.

Tegen het einde van de workshop konden ook de ouders nog getuige zijn van het spektakel. En op onze vraag of er iemand van de kinderen het niet leuk had gevonden, kwam gelukkig geen antwoord.

Dit was weer een mooie workshop als aanvulling op het gevarieerde aanbod dat het ECNS ondertussen heeft opgebouwd. Zo doen we het tijdens de volgende activiteiten iets rustiger. We gaan op woensdag 24 mei in GC De Kroon en op woensdag 31 mei in de bibliotheek De Priool een reis door de ruimte maken tijdens het voorleesuurtje. Meer informatie hierover vind je terug op de website van de gemeente Bocholt of in het Bocholt Maggezien. En in juni houden we in eigen huis de tweede thema-avond die deze keer gaat over de ruimtesonde Cassini die momenteel aan zijn laatste maanden rondjes vliegen bezig is rond de planeet Saturnus. Je vind er hier meer informatie over. Meer foto’s van de workshop waterraketen bouwen en lanceren vind je zoals steeds terug in onze albums op onze Facebookpagina.