Hagevenhappening

De Hagevenhappening staat bol van activiteiten voor jong en oud. Ook wij zullen present zijn die dag. Hier vind je het volledige programma.

OCHTENDWANDELING mét BIO-ONTBIJT van 7u tot 9u30

De HagevenHappening start voor de vroege opstaanders met een ochtendwandeling in het Hageven van 7u tot 9u30 met Willy Pardon als gids. September is nog een uitgelezen periode om o.a. herfsttijloos in zijn volle glorie te bewonderen, naast nog tal van andere fauna en flora. Na afloop kunnen de wandelaars genieten van een lekker bio-ontbijt in het bezoekerscentrum de Wulp. Om organisatorische redenen wordt gevraagd vooraf in te schrijven voor de wandeling met ontbijt. Dit kan tot 4 september via een mailtje naar dewulp@skynet.be of telefonisch 011 802677. Er wordt een bijdrage gevraagd van 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen voor een vorstelijk ontbijt vol met lekkere dingen die de natuur ons biedt ! RESERVEER NU ALVAST !

ANIMATIE VOOR JONG EN OUD TIJDENS DE HAPPENING VAN 10u TOT 18u

Voor de kinderen wordt het een topdag ! Een greep uit het grote aanbod :

Creatief zijn met natuurlijke materialen met Tanja Kuppens en Zjuul Devens

– Timmeren en/of beschilderen van nestkastjes met Guido Jansen

– Demonstraties met een trekpaard leren de kinderen hoe het er vroeger in de bossen aan toe ging

– Een gezellige workshop Papier scheppen met Nelly en Co

Grimeurs staan klaar om de kinderen feestelijk te tooien

– Op avontuur met het vlot op de Baliskoel met Harrie als scheepskapitein !

Vertellingen uit en over de natuur voor de iets oudere kinderen met de gekende Joeri Cortens

Ponyritten zijn voor de kleinsten dikwijls een eerste spannende kennismaking met grotere dieren

– Naar de zon gluren met een echte zonnekijker is een attractie die je zelden kan meemaken

– Het genieten in en met de natuur (Bushcraft) met woudloper Tim Van Werde

– Een clown animeert jong en oud

  • Dit en nog veel meer …

Muzikaal wordt de happening opgeluisterd door ons ‘huisorkest’ River of Stones van de familie Peeten uit Overpelt en de Bajantjs, de overal gejubelde accordeongroep van Ludo Mariën van de muziekacadmie van Mol.

Op het artistieke vlak kijken we uit naar de bijdrage van het kunstenaarscollectief Tatau die momenteel een verrassende kunstinstallatie met natuurvriendelijke materialen voorbereidt.

U kan in de vergaderruimte van de Wulp een bezoek brengen aan de laureaten van de fotowedstrijd Stel scherp op het Hageven, waar u uw stem kan uitbrengen op uw favoriete foto, waardoor je meewerkt aan de toekenning van de publieksprijs. Om 11u worden de prijswinnaars van de juryprijzen bekend gemaakt en om 16u30 de publieksprijs.

Rond 14u zal het Natuurhulpcentrum van Sil Jansen uit Opglabbeek present zijn om enkele vogels die zij tijdens de afgelopen periode verzorgd hebben, opnieuw de vrijheid te schenken. Altijd een spannend en spectaculair moment !

NATUUR- EN STREEKPRODUCTENMARKT VAN 10u TOT 18u

Een zwaartepunt van de HagevenHappening ligt op de natuur- en streekproductenmarkt met de deelname van :

Solar Cooking of hoe koken met de zon als energiebron – Velt vzw – De Limburgse zwarte bij – Plantenwerkgroep de Slobkousjes – Voedselteams Neerpelt – Regionaal Landschap Lage Kempen – Educatief centrum voor natuur en sterrenkunde – Herboriste Mariska Vanderpad – De trage weg – De compostmeesters – Tweedehandsboeken over milieu en natuur – Mina Alignmentlab – Zadenbib Noord-Limburg – Agrobeheercentrum – Regionaal Landschap Lage Kempen – Strekenlekker – Biosano – Streekbier Peltr – Sociale Organisaties Noord-Limburg – STC De Biehal – De Winning – Open Atelier – Goed Wonen – Arktof – ’t Pelterhoekje – Sociaal Verhuurkantoor – Regie Sociale Economie

Tijdens de happening kan u zich tegen een erg democratisch prijsje een origineel schilderijtje aanschaffen van de in 2003 overleden Neerpeltenaar Gerard Claes (Damsheide). Een unieke gelegenheid !

Uiteraard denkt de HagevenHappening ook aan de inwendige mens ! Voor democratische prijzen kunt u uw dorst laven en uw honger stillen met :

  • Kokkie PDIS, een smulkraam met gerechten uit de Javaanse keuken

  • Een lekkere barbecue

  • Ijskar Wele

  • Een koele frisdrank, een smaakvolle Gageleer, een frisse Bufo of een krachtige 7PK aan de binnen- of buitentoog

Hagevenhappening