Geslaagde info- en sterrenkijkavond

Het was bang afwachten afgelopen vrijdag, want het weer bleek toch niet zo mooi als gehoopt. De hele dag ging het van dichte pakken wolken tot opklaringen en omgekeerd. Gelukkig waren er ’s avonds toch voldoende opklaringen en konden een zestigtal geïnteresseerden een blik werpen door de telescopen. Zo kon er onder andere naar een mooie maansikkel worden gekeken, maar ook naar Jupiter, de ‘ster’ van de de avond. Verder werd er meer uitleg gegeven met lichtgevend materiaal over de maanstanden, draaiing van de aarde en sterrenbeelden.

Eerder die avond was er de infoavond over Jupiter, de gigant. En de interesse was best groot, want ons lokaal zat dan ook goed vol: 28 bezoekers, van alle leeftijden, luisterden naar het verhaal en keken naar prachtige beelden van Jupiter en haar manen. Dit was voor ons de eerste keer dat we dit onder eigen beheer hebben gedaan (in het verleden wel al op vraag van andere natuurorganisaties). En we zijn best fier op het resultaat. De interesse blijkt groot en de reacties waren zeer positief, zowel over de infoavond als de uitleg bij de telescopen. Een reden voor ons om hier meer mee te doen in de toekomst.

Ondertussen hebben de eerste geïnteresseerden zich ingeschreven voor een basiscursus sterrenkunde, waarvan de datum zelfs nog niet geweten is. Heb je hier ook interesse in, laat het ons dan zeker weten via info@ecns.be. Dan noteren we je naam alvast. Want zoals dat zo vaak gaat met bepaalde activiteiten: vol is vol…

sterrenkijkavond