FESTA NATURA 2012

Op zondag 6 mei neemt het ECNS deel aan het grootse natuurfestival FESTA NATURA. Dit vindt plaats op het domein Smeetshof in Bocholt. Net als vele andere natuurorganisaties en -verenigingen biedt het ECNS verschillende activiteiten aan.

Zo laten we je kennismaken met het principe van een zonnewijzer: het ontstaan ervan, het gebruik door de eeuwen heen en de vele soorten zonnewijzers die er bestaan. Maar je mag er ook zelf één maken die dag.

Of test je liever je geheugen? Doe dan mee met ons zoek- en waarnemingsspel. Hiervoor gebruiken we een grote telescoop die gericht staat op een object in de buurt. We laten je ook zien wat het verschil is wanneer je door een verrekijker of telescoop kijkt.

 

Indien het weer het toelaat kan je naar de zon kijken door één van onze telescopen. We hopen natuurlijk dat er enkele zonnevlekken te zien zijn die dag.

Verder kan je kennis maken met Geocaching, een zoekspel voor avonturiers met een gps-toestel. We leggen je de algemene principes uit en geven je daarna de kans om zelf een geocache te zoeken. Voor degene die in het bezit zijn van een gps-toestel hebben we geocaches uitgezet op de wandelroutes in het Smeetshof. Let wel, dit zijn tijdelijke geocaches die enkel verstopt worden op 6 mei. De geocachers onder jullie zullen deze dus niet terugvinden op de website. De coördinaten kan je echter wel krijgen op de stand van het ECNS. Vergeet zeker niet om kleine spulletjes mee te brengen om te ruilen, want daar draait onder andere het principe van het geocachen om.

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven die dag. Lees hier meer over FESTA NATURA.