En het weer doet het hem weer

Waar zijn activiteiten van natuurverenigingen nogal vatbaar voor? Inderdaad, het weer. Alles staat of valt bij goed of slecht weer. En dat hebben we dit weekend weer duidelijk gemerkt. De regen viel met bakken uit de lucht bij de start van de gezinswandeling in Reppel. En dat resulteerde in een pover aantal wandelaars in de voormiddag. In de namiddag werd het dan gelukkig droger en daagden er meer mensen op. Uiteindelijk kwamen er een honderdtal wandelaars opdagen. Die hadden dan toch nog een zeer leuke en aangename dag achter de rug, ook al was het weer dus niet fantastisch.

01

De avond ervoor stonden we dan klaar om de wandelaars te ontvangen op het Smeetshof voor de tweede editie van een ‘Boszoektocht in een sterrennacht’. Maar helaas, ook die sterren lieten zich van geen kanten zien, door de zware bewolking. Gelukkig bleef het eerste deel van de avond droog en konden een zestigtal wandelaars aan hun nachtelijke zoektocht beginnen zonder nat te worden. Bij aankomst wachtte hen een heerlijk drankje of soepje op en dat bij een warme vuurkorf waar ook kastanjes werden gepoft.

03

Wij vertelden ondertussen meer over de gevolgen van lichthinder en dit bij onze nieuwe aanwinst: een levensgrote banner van de aarde bij nacht. Een zeer mooie, maar tegelijk ook ‘lelijke’ kaart, die ons de enorme lichtvervuiling laat zien over de hele wereld.

02

Zij die er bij waren hebben zich toch maar weer geamuseerd. Maar het blijft natuurlijk spijtig dat het net dit weekend weer eens zo nat moest worden. Misschien toch eens vragen of onze weerman Ruben hier iets aan kan doen in de toekomst…