En de Zon deed er nog een schepje bovenop tijdens de zonnewende

Dat de Zon haar best heeft gedaan de laatste dagen, dat hoeft waarschijnlijk niet meer verteld te worden. En dat hebben we dan ook geweten tijdens de dag van de zonnewende. Gelukkig bracht de schaduw van de bomen in het Mariahof wat lichte verkoeling en konden we voor een toch wel grote groep deelnemers beginnen aan onze gezamenlijke activiteit met het Davidsfonds: de Zonnewendewandeling.

Na wat uitleg over het Kempen~Broek was het onze beurt om op onze eigen ludieke manier te beginnen aan de uitleg van het Zonnestelsel. Iedereen was al verwittigd dat het een interactieve voorstelling zou worden. En dus stonden binnen een mum van tijd de meeste mensen vooraan in plaats van op hun stoel te zitten. Een concept dat erg aanslaat en dus veel lachende gezichten tijdens de uiteenzetting.

Natuurlijk werd er ook de nodige uitleg gegeven over wat nu juist een zonnewende is.

Na een korte pauze vertrok de grote groep voor de wandeling door de Luyssen. Dat maakte het voor ons gemakkelijk om ons te verplaatsen naar open terrein en alles klaar te zetten voor het waarnemen. Toen iedereen weer aan was gekomen, werd er met de telescoop naar Jupiter en Saturnus gekeken en werd er met didactische middelen meer uitleg gegeven over de sterrenhemel, planeten, de Maan, enzovoort. Alleen de talrijke muggen gooiden wat roet in het eten. Maar voor de rest was het zeker en vast een geslaagde avond en een mooie samenwerking tussen het Davidsfonds en het ECNS. Meer foto’s kan je zoals steeds terugvinden op onze facebookpagina