Dolenthousiast…

…dat is hoe we de kinderen die deelnamen aan de workshop Nestkastjes bouwen in één woord kunnen omschrijven. Met drieëntwintig waren ze. En daarmee zat de workshop zo goed als vol.

Workshop nestkastjes bouwen ECNS

Er waren enkele vertrouwde gezichten van vorig jaar bij, maar ook een heleboel nieuwe. Nadat er twee groepjes waren gevormd, konden ze aan de slag.

Workshop nestkastjes bouwen ECNS

Eén groep begon aan het bouwen en opsmukken van hun nestkastje, de andere wisten nog niet wat hen te wachten stond.

Workshop nestkastjes bouwen ECNS

Zij kregen eerst wat uitleg over tuinvogeltjes en in het bijzonder over het koolmeesje. Dit deden we aan de hand van een opgezet exemplaar.

Workshop nestkastjes bouwen ECNS

En er zat nog meer in de doos: een winterkoninkje, een muis en een uil. En zo kwamen we uiteindelijk bij wat hen te wachten stond: braakballen pluizen.

Workshop nestkastjes bouwen ECNS

Natuurlijk werden de neuzen in eerste instantie opgehaald, maar eventjes later zaten alle kinderen dolenthousiast de braakbal uit te pluizen, op zoek naar kleine botjes.

Workshop nestkastjes bouwen ECNS

Die konden ze dan ook nog verder bekijken onder de loep of microscoop. Na een welverdiende versnapering werd er gewisseld en kon hetzelfde scenario zich herhalen. Tijd om nog gaan te wandelen was er helaas niet meer. Maar dat wil zeggen dat iedereen zich goed heeft kunnen bezig houden en we zullen zeker nog wel eens een buitenactiviteit in elkaar steken. Meer foto’s van deze activiteit vind je op www.facebook.com/ECNS1. En als je daar toch bent, klik dan even op de ‘Vind ik leuk’ knop van onze pagina. Zo blijf je ook steeds op de hoogte.