De wens van vorig jaar is uitgekomen: helder weer en vallende sterren…

Het is toch één wens die wij telkens hebben: mooi en helder weer tijdens een waarnemingsavond. En dit jaar mochten we echt wel van geluk spreken want afgelopen zondagavond was het zo goed als de enige avond dat er geen wolkje aan de lucht te bespeuren viel.

Ook een ideaal moment om uit te pakken met het nieuwe concept van ons mobiel platform, dat we voor de eerste keer konden brengen met projectie op een groot scherm. Dit hebben we trouwens allemaal te danken aan onze sponsors. Een welgemeende dank daarvoor!

Na de nodige uitleg over hoe dat nu eigenlijk in elkaar zit, zo’n ‘vallende ster’ konden we nog snel naar Jupiter en Saturnus kijken met de telescoop. Maar het duurde niet lang of iedereen had zich knus neergevlijd op en onder de dekens om naar de sterrenhemel te turen. En het duurde dan ook niet lang voor de eerste kreten weerklonken bij het zien van prachtige meteoren. En tussendoor genoot iedereen bij het zien van de o.a. de Melkweg en talloze satellieten die voorbij kwamen zoeven. Een mooie ervaring zo weerklonk het achteraf en zeker eens een avondje ‘anders dan anders’. Meer foto’s kan u zoals altijd terugvinden in onze albums via www.facebook.com/ECNS1. Wij zien u graag (terug) op een volgende activiteit.