De boom in!

De natuur-educatieve gezinsactiviteit tijdens het gezinsfeest van de Gezinsbond Bocholt was weer een schot in de roos . Het Thema tijdens deze activiteit was ‘De boom in!’. Niet letterlijk de boom in, maar wel over hoe dat nu juist in elkaar zit, zo’n boom. En daar valt veel meer over te vertellen dan je op het eerst zicht zou denken.

12

De leden van de Gezinsbond, jong en oud luisterden dan ook aandachtig. Met de nodige didactische middelen werd zo een leuk anderhalf uurtje gevuld. Door het slechte weer kon de geplande wandeling niet doorgaan maar dat liet niemand aan zijn of haar hart komen. ECNS wist er wel raad mee en bracht een stukje natuur naar binnen.

08

Jaarringen werden geteld, vreemde kronkels in takken werden onderzocht, vruchten van bomen werden vergeleken en zelfs geproefd.  Toen het eindelijk ophield met regenen werd zelf de hoogte van de bomen gemeten en de ouderdom geschat. ‘Edutainment’ zoals wij het noemen. En dat het gesmaakt werd, konden we aan de vele positieve reacties achteraf horen.

04

02

16

03

22

24