Crowdfunding sterrenwacht

Aan het instrumentarium van de sterrenwacht hangt een groot prijskaartje. Het totale project kost ongeveer 70.000 euro. Het ECNS draagt daar tot nu toe al een kwart van bij. Maar we doen ook beroep op subsidies en sponsoring. Daarnaast zullen we ook aan crowdfunding doen. Dit wil zeggen dat u ons financieel kan steunen door een gift over te maken. Maar er zijn nog andere manieren waarop u ons kan steunen. We zetten ze hieronder op een rijtje.

HUIDIGE STAND : 38.660 EURO

(dit bedrag omvat zowel de eigen bijdrage, de reeds geïnvesteerde materialen, subsidies, sponsoring en ontvangsten uit verkoop en crowdfunding)

Steun via een gift

U kan ons financieel steunen door een gift te doen Als particulier kan u een gift doen via het rekeningnummer van het ECNS: BE06 7310 4761 2322. Vermeld hierbij ‘Crowdfunding sterrenwacht’ en stuur ons een mailtje indien u wenst dat u naam zichtbaar wordt op deze pagina. U mag daarbij een reden geven waarom u ons wil steunen. Het ECNS werkt met het eigen rekeningnummer omdat we willen dat iedere cent die u ons schenkt naar het project kan gaan. Wilt u sponsoren? Daarvoor hebben we volledig uitgewerkt sponsorpakketten. Wat we u al kunnen meegeven is dat uw bedrijf of zaak voor een zeer lange termijn aan zichtbaarheid kan genieten. Voor sponsoring kan u ons contacteren via info@ecns.be.

Steun via Trooper.be/ecns

Vanaf nu kan iedereen online shoppen én ons steunen! Huh? Online shoppen en steunen? Hoe kan dat ? Maak kennis met Trooper. Een website voor al je online shopping die ervoor zorgt dat je de oprichting van de sterrenwacht gratis steunt met je online aankopen, zonder één € meer te betalen.

  1. Je gaat naar onze pagina op Trooper www.trooper.be/ecns
  2. Je kiest je shop en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wil steunen.
  3. Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen.
  4. De shop betaalt een percentje aan het ECNS. Gemiddeld krijgen wij € 5 per aankoop van €100.

Wanneer je je e-mailadres hebt ingegeven, zal je op de hoogte gehouden worden wat jouw aankoop daadwerkelijk heeft opgebracht voor het ECNS. Je kan ook het Trooperbotje, een kleine plug-in, downloaden zodat je nooit vergeet om je aankopen via Trooper te laten passeren.

Hieronder vind je al een kleine selectie uit de online shops die samen met Trooper ervoor zorgen dat jij ons kan steunen zonder er zelf geld in te steken:

Coolblue, Krefel, Selection, Bol.com, Dreamland, Fun, Playmobil, Maxitoys, Booking.com, Expedia, Cheaptickets, Centerparcs, JBC, De Bijenkorf, Torfs, Brantano, ICI Paris XL, Farmaline, FonQ, Your Surprise, Tadaaz, Mamzel, Coolgift, Collect&Go, Takeaway, Lidl, Wijnvoordeel,…

Steun via verkoop

POSTERS: U kan ons steunen door het aankopen van posters. Wij hebben speciaal voor onze crowdfunding nieuwe posters laten drukken. Voor slechts 5 euro per poster heeft u een prachtig plaatje van bv Mars, Jupiter, Saturnus, de Maan, een mooie nevel, of het zonnestelsel om op te hangen. Kinderen kijken dikwijls met verwondering naar beelden uit de kosmos. Onze posters zijn dan ook een leuk cadeautje om op te hangen in bv de slaap- of speelkamer. Indien u drie posters koopt mag u er een gratis kiezen. Meer info over de posters vindt hier.

PLANISFEER: Met een planisfeer kan u zelf aan de slag gaan om de sterrenhemel te verkennen. Zo leert u naast de sterrenbeelden zoals de Grote Beer en Orion, die u misschien al kent, de hele hemel afspeuren naar sterrenbeelden die u misschien wel bekend in de oren klinken. Denk maar aan de dierenriem. Maar ook sterrenbeelden waar u nog nooit van hebt gehoord vindt u terug op deze planisfeer die u op elk moment van de dag kan instellen. Wil u weten hoe een planisfeer werkt? Kom dan eens langs tijdens een waarnemingsavond. We leggen het u graag uit. De planisfeer kost twaalf euro. U kan deze bestellen via info@ecns.be of tijdens een van onze waarnemingsmomenten.