Zonsverduistering op het dak

Op 10 juni aanstaande kunnen we weer genieten van een bijzonder fenomeen aan de hemel: een gedeeltelijke zonsverduistering. En wat timing betreft zit het deze keer echt wel goed, want het mag dan voor velen wel een werk- of schooldag zijn, het maximum van de eclips vindt plaats tussen 12u en 13u. Volgens ons toch nog steeds een moment waarop de meesten hun middagpauze hebben. Ideaal dus om de boterhammen even naar buiten te nemen en te genieten van de maan die voor de zon schuift. En je kan dat heel veilig doen met onze eclipsbrillen die je nog steeds kan bestellen. Maar opgelet, dit geldt zolang de voorraad strekt. Ook scholen en bedrijven die hun leerlingen of werknemers willen laten genieten van dit spektakel, kunnen zich aanmelden voor het bestellen van grotere hoeveelheden en dit aan een gunstiger tarief natuurlijk. Meer info over de eclipsbrillen vind je hier.

Ben je toevallig vrij die dag, of zit je in de buurt van De Steen in Bocholt, dan kan je ook op het dak komen genieten van de eclips. Wij zullen je daar meer uitleg geven over de verduistering en je kan ondertussen een blik werpen door onze zonnetelescoop die je de zon in al haar glorie laat zien. Zeker de moeite waard dus. Je kan dan bij ons natuurlijk ook de eclipsbrilletjes kopen, die je ook later nog kan gebruiken voor het waarnemen van grote zonnevlekken of toekomstige verduisteringen. Wij zitten op het dak van De Steen achter het gemeentehuis in Bocholt tussen 11u en 14u (Cornelius a Lapideplein). De toegang is gratis. Vanwege de huidige coronamaatregelen werken we wel met inschrijvingen. Wil je langskomen dan stuur je dus een mailtje naar info@ecns.be en geef je jouw naam en degene die met je meekomen door. Vergeet je mondmasker niet mee te nemen. Je mag natuurlijk je boterhammen ook meebrengen ;-). Een drankje dien je bij ons af te nemen, maar je steunt er ook weer een stukje de oprichting van onze sterrenwacht mee. En nu we het toch daarover hebben, je kan dan van deze kans gebruik maken om al eens te komen piepen waarmee we op het dak momenteel bezig zijn…

Wil je in de tussentijd meer te weten komen over deze zonsverduistering, kijk dan even naar deze zeer interessante presentatie via deze link.