«

»

nov 07

Eindelijk klaar!

Het heeft iets langer geduurd dan voorzien, maar we kunnen het nu eindelijk zeggen: het is klaar. Ons eigen educatief lokaal in het oud klooster van Lozen. Na maandenlang wekelijks veel energie erin te hebben gestoken, konden we het lokaal afgelopen donderdag voorstellen aan de vzw van het klooster, die het lokaal aan ons verhuurd. Voor hen was het toch even verschieten. Want waar ooit kleine oude houten kamertjes in het lokaal waren verwerkt, was er nu een fris en natuurlijk ogend educatief lokaal terug te vinden. En dit met alles voorzieningen die nodig zijn, zoals een white-board, een projector met scherm, geluidsvoorziening en stopcontacten op tafelhoogte om te gebruiken bij workshops bijvoorbeeld.

educatief lokaal

 

Het was ook een uitgelezen moment om elkaar eens beter te leren kennen. Zo stelde we onszelf nog eens voor met een kleine presentatie. Daaruit bleek dat velen toch nog verwonderd waren dat we een heel pak meer doen dan sterrenkunde. Want ‘dat zijn toch de mannen van de sterrenwacht’… Maar de grote diversiteit aan activiteiten, die momenteel vooral uit het hoofdstuk natuur bestaan, laten zien dat het anders is. Dat neemt niet weg dat we de ambitie om een sterrenwacht op te richten nog steeds hoog in het vaandel dragen. Maar alles op zijn tijd natuurlijk. Ook al kunnen we niet in de toekomst kijken, we hopen dat we met dit educatief lokaal een eerste stap hebben gezet richting een Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde…

20151106klooster lozen ecns-3

 

We houden er ons aan om, zoals steeds, iedereen te bedanken die ons zowel financieel, materieel (en ja zelfs moreel) heeft gesteund om tot dit resultaat te komen. Ook de vzw van het klooster willen we uitdrukkelijk bedanken om ons deze kans te geven. De eerste activiteit die in het nieuwe lokaal zal doorgaan, is de workshop LABzeg! 

20151106klooster lozen ecns-2

Op de foto’s staat het lokaal in ‘cafémodus’ (en nee, het is geen café). Maar tijdens educatieve activiteiten is er natuurlijk een heel andere opstelling. Maar die zie je natuurlijk als we het volgende verslagje van de workshop LABzeg! publiceren.