«

»

apr 30

Allemaal geslaagd, die kleine artiesten

Afgelopen zondagmiddag vond ‘De kleine artiest’ plaats in het Biotechnicum. Vanwege de voorspelde code oranje werd immers besloten om geen risico te nemen en het evenement te verplaatsen van het Kerkplein naar de school. En dat deze beslissing de pret niet heeft kunnen bederven, bleek uit een volle zaal bezoekers, jong en oud. En die werden op tal van verschillende standjes verrast door heel uiteenlopende activiteiten. Wijzelf hadden ons geïnstalleerd met een gevarieerd aanbod. Zo stonden er zes binoculairs opgesteld met talrijke objecten die van dichterbij bekeken konden worden.

Daarnaast konden we horen dat lang niet iedereen een vaste hand had bij het gebruik van onze twee grote bibberspiralen.

Verder kon men enveloppen vouwen om die te vullen met een bloemenmengsel om de bijen te helpen in hun aanbod stuifmeel en nectar. Men kon ook nog kans maken op een leuk prijzenpakket van het ECNS door vragen op te lossen waarvan de antwoorden terug te vinden waren op onze educatieve banner en film over wilde bijen.

Oh ja, ons mega vortexkanon mogen we ook niet vergeten. Hieruit werden grote kringen (onschadelijke) rook weggeschoten. Een echte publiekstrekker en de kinderen amuseerden zich dan ook door verschillende keren rookkringen weg te schieten. En die werden op veel enthousiasme van het publiek onthaald.

Al bij al weer een geslaagde dag en daar zijn we blij mee natuurlijk. Wij maken ons ondertussen weer op voor twee workshops ‘Waterraketten lanceren’ in mei. Meer daarover vind je hier rechts in het menu. Meer foto’s van ‘De kleine artiest’ vind je zoals steeds in de albums van onze facebookpagina: www.facebook.com/ecns1.