Op pad voor natuur, techniek, wetenschap en knakworsten

Eén vereiste voor een geslaagde picknickzoektocht is natuurlijk mooi weer. En dat ontbrak er alvast niet aan. De zon deed haar werk en dat was misschien ook een van de redenen waarom onze deelnemers al vanaf de eerste stappen vrolijk begonnen te zingen. Ze hadden er duidelijk zin in. Op deze derde editie van de Grote Bocholter Picknickzoektocht stonden er zes opdrachten op het programma over een afstand van een kleine 4 km. Dit waren allemaal gevarieerde opstellingen die te maken hadden met natuur, techniek, wetenschap en sterrenkunde. En tijdens iedere opdracht kon de groep knikkers winnen. Die dienden voor een lekkere verrassing op het einde van de tocht. Maar daarvoor moesten er dus wel voldoende worden verdiend.

Picknick zoektocht

Met het gps-toestel in de hand vertrok de uitgelaten groep richting het eerste punt. Daar aangekomen vonden ze een zak gevuld met verschillende potjes. Deze waren op hun beurt dan weer gevuld met geurende items: peperbolletjes, munt, lavendel, zeep, enzovoort. De bedoeling was dat zoveel mogelijk geuren werden herkend.

Picknikck zoektocht

Op het tweede punt stond er een antenneschotel opgesteld. Maar eerst moesten nog andere items worden gezocht: een draadtelefoon en een gehoorbeschermer. Het thema hier was geluid. Door de draadtelefoon werd het spel gespeeld van het doorvertelverhaaltje. Dat dit niet simpel was, bleek uit het zeer korte verhaal dat er nog overbleef op het einde. Daarna konden de kinderen via de antenneschotel horen hoe je links iemand schijnbaar dichtbij kan horen, terwijl die rechts verder weg staat.

Picknick zoektocht

Picknick zoektocht

Dan ging het verder naar het derde punt. Daar was het thema elektriciteit. Met de bibberspiraal werden de zenuwen van de deelnemers getest. De moeilijkheid hier was dat de bibberspiraal ook nog eens moest worden vastgehouden door twee andere deelnemers. Niet zo gemakkelijk als je zou denken.

Picknick zoektocht

Het vierde punt ging over magnetisme. Er werd een kompas gemaakt, net als een elektromagneet. Daarnaast moest iedere deelnemer raden welke paperclip aan een touwtje in de lucht zou blijven hangen door de grote sterke magneet.

Picknick zoektocht

Op het vijfde punt werd de kennis van dieren getest. Eerst moesten ze de dieren herkennen op foto’s en nog een woordzoeker die daar betrekking op had oplossen. Daarna konden ze met een verrekijker dieren zoeken en die zo goed mogelijk onthouden. Na 20 seconden kijken moesten ze zoveel mogelijk dieren opsommen.

Picknick zoektocht

Als laatste kwamen de planeten van ons zonnestelsel. Deze test moest slagen om genoeg knikkers te verdienen voor de verrassing. En dat ze daarin waren geslaagd, konden we duidelijk aan het luide gejuich horen.

Picknick zoektocht

Nu was het enkel nog de picknickplaats zoeken. Daar aangekomen kon de picknick die ze bij elkaar hadden gesprokkeld boven worden gehaald. Vooral de knakworsten vielen in de smaak. De verrassing die ze konden winnen was een lekker ijsje. Alleen jammer dat ijsjes blijkbaar toch niet zo goed hard blijven in een koelbox, zelfs met vrieselementen… Maar dat kon de pret echter niet bederven. Deze tocht blijft dan ook een zeer leuk concept. Dat bleek toch ook weer uit de zeer hartelijke reacties van onze deelnemers. Op naar de volgende editie dus. Maar eerst maken we ons klaar voor de verenigingenmarkt komende zondag. Hopelijk mogen we u dan ook weer begroeten. Meer foto’s van de picknickzoektocht vindt u zoals steeds terug in onze albums op http://www.facbook.com/ECNS1

Picknick zoektochtPicknick zoektocht