Nacht van de duisternis 2014

In het kader van de Nacht van de duisternis gaan we op 11 oktober weer op stap met Fientje Feitkrijt. Het is nu bijna een jaar geleden dat we met dit concept voor de eerste keer door de straat trokken. Dat deden we toen in het kader van 24 uur cultuur in Bree. Een verslagje van deze leuke ochtend kan je hier lezen.

Deze keer slaan we de vroege uurtjes gelukkig over. Fientje Feitkrijt zal ons nu in de meer ‘menselijke’ avonduren rondleiden door de donkere straten van Bocholt. Net als vorig jaar in Bree zal ook de straatverlichting in een gedeelte van Bocholt centrum gedoofd worden voor deze activiteit.

We beginnen de avond om 20u00 en dit op het dak van De Steen. Daar gaan we even dieper in op de oorzaken, gevolgen en eventuele oplossingen van lichthinder. Vanop het dak kunnen we dan ook goed zien waar het fout gaat. Bij helder weer staan ook de telescopen opgesteld. Om 21u00 zullen we dan het licht zien uitgaan tussen de lijnen Kaulillerweg, Dorpsstraat, Brugstraat en de Zuid-Willemsvaart (paarse zone op het plan).

Nacht van de duisternis zone geen verlichting

Het is door deze straten dat Fientje Feitkrijt ons zal leiden. Wij gaan u onderweg op onze eigen leuke manier meer vertellen over planeten, sterren en nog zoveel meer. Zo gaan we het zeker hebben over de Rosetta-missie. Want in november zal er voor de eerste keer een gecontroleerde landing plaatsvinden op een komeet en dit met het doel er onderzoek te verrichten naar de samenstelling van kometen.

Kom dus gezellig met ons mee op 11 oktober. We verwachten u op De Steen om 20u00. Deze activiteit is zeker en vast ook naar kinderen gericht. U kan er dus een leuke gezinsuitstap van maken die avond. En het is nog gratis ook! Breng voor uw eigen veiligheid zeker een fluo hesje of rode armverlichting mee! De straten zijn namelijk niet verkeersvrij die avond.

nacht van de duisternis