ECNS-Sterrenkunde

“Als mensen iedere nacht buiten zouden zitten om naar de sterren te kijken, zou ik durven wedden dat ze anders zouden leven”

– Bill Watterson

02

Opkijkend naar al die sterren voel ik mij zo klein en nietig in het Immense Universum. Telkens bedenk ik hoe het mij leert om al die kleine dingen in het leven te waarderen. Een gevoel van verbazing en rust komt over mij heen als ik in de eindeloze ruimte, gevuld met sterren, kijk. Na verloop van tijd groeit de liefde voor de astronomie zonder dat je het beseft.

~vuiltje op de zon 4

Kijken naar sterrenstelsels, de Melkweg, planeten die met het blote oog zichtbaar zijn of de sterren en natuurlijk de alle aandacht vragende Maan, het is gewoonweg fascinerend. Zelfs nu nog glip ik regelmatig naar buiten om even een blik te werpen op het nachtelijke uitspansel, en ik denk dat ik dat nooit moe zal worden.

2012-12-27_20-30-12_573

Kijkend naar de sterrenhemel worden je dagdagelijkse beslommeringen opgeslorpt door de onmetelijke verten van het heelal. Onder een prachtige sterrenhemel, gevangen door de wonderen van het universum, kijk je naar duizenden sterren, sterrenstelsels, kometen en lichte band van de Melkweg. Een gevoel van respect voor de Natuur om ons heen. Zoals Carl Sagan zei: “Astronomie is een deemoedige en karakter bouwende ervaring

22

Samen met het ECNS kan ook jij stukje bij beetje de sterrenhemel leren kennen. Tijdens de verschillende activiteiten vertellen wij met passie over de wonderen van het Universum en nemen je me op reis door het heelal. Bezoek ons tijdens een van onze activiteiten om de pracht van de sterrenhemel met eigen ogen te aanschouwen. Zie de kraters op de Maan, de banden op Jupiter, de ringen van Saturnus of volg de seizoenen op Mars. Doe een wens bij elke vallende ster, of teken haar pad aan de sterrenhemel. Zie de Zonnevlekken komen en gaan en observeer het fenomeen van een eclips. Sterrenkunde is zo veelzijdig dat iedereen met een beetje liefde voor de natuur zijn gading wel weet te vinden.

DSC00522

 

1 comment

  1. willems louis

    geachte, langs deze weg zou ik graag kontakt leggen met ecns voor meer te weten komen over sterrekunde en lidmaatschap voor het jaar 2014
    U kunt mij telefonisch bereiken op het nummer 0477/788843 dank bij voorbaat en hopend op leuke reactie
    Willems louis